Arhiv novic

Arhiv novic

Na 6. javnem pozivu za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije izbranih 32 projektov

Na šestem javnem pozivu k prijavi za vstop projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije (OVE) in soproizvodnje toplote in električne energije (SPTE) za vstop v podporno shemo je bilo izbranih 32 projektov s skupno nazivno električno močjo 13,1 MW, so sporočili z Agencije za energijo.

Do skrajnega roka za oddajo prijav je sicer na agencijo prispelo 51 prijav za projekte proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz OVE in v SPTE, a pogoje za izbiro je izpolnjevalo 32 projektov.

Od tega je bilo največ - po 12 - projektov SPTE na fosilna goriva s skupno nazivno močjo 7,972 MW in projektov sončnih elektrarn s skupno nazivno močjo 3,341 MW.

Izbranih je bilo tudi šest projektov hidroelektrarn s skupno nazivno močjo 0,353 MW in dva projekta elektrarn na lesno biomaso s skupno nazivno močjo 1,419 MW.

Seznam izbranih projektov najdete TUKAJ.
Značke:
Povezave
Dokumenti
Povezani članki
220
 • Biomasa

  Pojem biomasa označuje snovi, ki so predvsem organskega oz. rastlinskega izvora in nastajajo s pomočjo fotosinteze.
 • OVE

  Obnovljivi viri energije
 • Ogljični odtis

  Ogljični odtis je izraz za skupek ogljikovega dioksida ter drugih toplogrednih plinov, ki jih v okolje neposredno ali posredno spusti določen objekt, naprava, izdelek, proces ali telo. Ogljični odtis je mogoče izračunati in ovrednotiti.
 • SPTE

  Soproizvodnja toplote in energije
 • URE

  Učinkovita raba energije
Prijavite se na e-novice